O mně

Dobrý den,vítám vás na mých stránkách a budu moc ráda, nebude-li vaše návštěva poslední.

úterý 29. listopadu 2011

Perníčkování a první advent

Milé blogerečky,
přeji vám krásné dny plné pohody . I u mne dochází k velkému těšení na Štědrý den. Ač už nejsem dávno dítě, tak mne vánoční svátky stále naplňují . Mám ráda první adventní neděli, kdy už pátým rokem u mne probíhá nedělní perníčkování s kamarádkami.  Napeču perníčky, kamarádky přinesou něco dobrého na zub, popíjíme červené vínko , zdobíme a zdobíme a mezitím povídáme a povídáme.  Je to už taková naše tradice a byla bych moc ráda, kdyby se i nadále udržela. Začínaly jsme zdobit s dětmi, ale ty nám mezitím povyrostly, tak už to dodržujeme jenom my maminy. Třeba jednou budeme pokračovat i s vnoučaty.
A já  se vás ptám, jaké máte vy tradice? Určitě jsou rodinné  tradice   kořeny rodiny a  s láskou na ně  vzpomínáme.
V sobotu slavila moje sestřenice 80let a na ukázku pro vás - dáreček ode mne - perníčkový andělíčci. A trošku adventní nálady - adventní svícen.

Mílá děvčátka , mějte se krásně
                                                        Iva

17 komentářů:

  1. Ivko ,jedním slovem krása!!!Je to fajn,že máš partu báječných kamarádek a vyrábíte takovou krásu!!!Tak krásný advent ...Daja

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Ivuško, máte s kamarádkama pěkný zvyk. Moc se mi líbí perníčkový dárek pro sestřenici, určitě měla velkou radost. Máš krásný svícen.. Přeji příjemně prožité adventní dny... Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Ivi, to máte nádhernou tradici! Taky jsem si brala děti svých kamarádek a zdobili jsme.
    Teď zdobí moje děti, každý rok pořádám rodinný Mikulášský mejdan, pijeme punč a je to legrace.
    Měj hezké dny, moc zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Iva, máš super kamarátky. Dnes je to vzácnosť. U nás už zdobím iba ja. Ale tiež sa teším, ako malá. Je to neopakovateľná a neopísateľná atmosféra aj pri tých všetkých starostiach a bolestiach.
    Prajem Ti krásny a pokojný predvianočný čas.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Ivo, máte s kamarádkami hezkou tradici, budu muset zapracovat a něco vymyslet, alespoň rodinného, aby nám to těšení na ježíška rychleji uteklo, hezký adventní čas,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Ivuš, perníčky jsou naprosto úchvatné a ten věnec "na nožce" má i své výhody - může zůstat na stolku, když se servíruje pohoštění pro návštěvu a vůbec nepřekáží :). Krásný a pohodový adventní čas přeji. Jitka

    OdpovědětVymazat
  7. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΡΦΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Ivuško ty jsou krásní.Děkuji za krásné komentáře,od vás mě moc těší ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  9. Ivo, to je moc pěkný zvyk a určitě si ho s "holkami" zachovejte! Většinou je to tak, že s lety kamarádek ubývá, protože "není čas". Ale je vidět, že těch pár hodin pro dobrou pohodu se vždycky najde. Perníčky jsou moc pěkně nazdobené. Přeji ti krásný adventní čas.

    OdpovědětVymazat
  10. Ivanko,moc krásné perníčky i svícínek jsi vyrobila:-)je fajn mít dobré kamarádky.Pěkný den.Věra.

    OdpovědětVymazat
  11. Andělíčci jsou náádherní. My jsme pekli a zdobily perníky, zapalujeme prskavky, budeme pouštět lodičky, krájet jablíčka, svítíme světýlkama... Krásný advent, Ivuško.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, máš moc hezké věci na blogu, i krásné fotky. Perníčky se rozhodně vyvedli :) Já jsem s mamkou jako děcko taky zdobívala, pak jsem ztratila zájem, před dvěma lety jsem se k ní zase přidala ale mamka mi to s úlevou celé přenechala :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ivuško, setkávání se spřízněnými dušičkami je vždycky příjemný, jak bylo určitě i to vaše. Přeji ti příjemný zbytek svátečního dne a děkuju za návštěvu.
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
  14. Milé kamarádky, děkuji vám za vaší milou návštěvu u mne. Moc jste mne tím potěšily. Přeji vám pohodu v tomto adventním čase a těším se, že se spolu zase setkáme.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Ivo,máte s kamarádkami moc hezkou tradici a perníčky jsou nádherné.Také jsem včera pekla a v sobotu budu zdobit.
    Pohodový a klidný předvánoční čas Jana

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Ivo, s velkou radostí oplácím návštěvu :o)
    Perníčky jsou krásné, je tady opravdu moc hezky.
    Z foteček dýchá moc pěkná vánoční atmosféra. Přeji nejen to nejlepší do dalších dní, ale také ještě spoustu tak milých setkání...
    Příjemné a pohodové adventní dny, Soňa

    OdpovědětVymazat
  17. Janičko a Soňo, děkuji vám za milé komentáře, které mne moc potěšily.
    Iva

    OdpovědětVymazat